Samenwerking

Samenwerkingen

Kraamzorg Het Maantje staat voor kwaliteit en persoonlijke zorg. Om dit te kunnen bieden, zijn wij met verschillende partijen, die met net zoveel passie werken als wij, samenwerkingsverbanden aangegaan. Jij kunt hier zeker je voordeel uit halen. Buiten het feit dat we alles onder één dak kunnen aanbieden, geven onze verschillende samenwerkingspartners ook nog een aantrekkelijk financieel voordeel aan jou als klant van Het Maantje. 

Lees hieronder meer over onze  samenwerking met een lactatiekundige, doula, draagconsulenten, zwangerschapsyogadocent en fotografe. 

A7A50BB7-2C9F-49B9-AD37-DF710604BF29

Verloskundigen

De verloskundige zal je tijdens de zwangerschap, de bevalling, maar ook het kraambed begeleiden. Bij de verloskundige zul je één of meerdere echo’s krijgen om de duur van je zwangerschap te bepalen en bovendien de ontwikkeling van je kindje te controleren.

Wij hebben goede contacten met alle verloskundigen in ons werkgebied

Lactatiekundige

Met Anouk Bolhaar, lactatiekundige IBCLC van mamavitaal borstvoedingscentrum hebben wij een samenwerkingsverband. 

Over Anouk:
De borstvoedingsperiode is een bijzondere periode in het leven van zowel moeder als baby. Meestal gaat het goed, maar soms kan deze periode tegenvallen. Als het geven van borstvoeding niet gaat zoals verwacht, dan kan wat extra hulp en ondersteuning je helpen, zodat borstvoeding geven weer leuk wordt. Als lactatiekundige is Anouk specialist op het gebied van borstvoeding en kan ze je daarbij de juiste begeleiding geven.

Anouk is alweer ruim 7 jaar werkzaam als lactatiekundige. Ze is een moeder van 2 jongens en 1 meisje en op het moment in blijde verwachting van een 4e kindje. Toen haar eerste kindje geboren werd was ze al lactatiekundige. In theorie wist ze alles, maar in de praktijk heeft ze toen nog veel moeten leren.

Als lactatiekundige IBCLC heeft ze ondertussen ontzettend veel ervaring in de begeleiding van mama & baby bij borstvoeding. Dit samen met haar eigen ervaring als moeder van 3 borstvoedingskindjes kan ze zeggen dat ze écht haar roeping heeft gevonden. En dat is andere moeders helpen met het geven van borstvoeding, zodat ook jij vol vertrouwen en met veel plezier je baby borstvoeding kan geven. 

Bij mama Vitaal kan je terecht voor:
* Hulp bij het geven van borstvoeding (een borstvoedingsconsult wordt vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering
* Het maken van een persoonlijk borstvoedingsplan in je zwangerschap (een      prenataal borstvoedingsconsult wordt vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering)
* Het volgen van een cursus over het geven van borstvoeding, zodat jij en je baby voor de beste start kunnen gaan (De borstvoedingscursus vindt online & op verschillende locaties plaats. Kijk voor meer informatie op haar website www.mamavitaal.nl)
* Het huren van een kolf, wanneer je extra ondersteuning nodig hebt bij het op gang brengen van je melkproductie

In overleg met onze kraamverzorgenden is Anouk tijdens jouw kraamweek bereikbaar voor vragen of problemen met de borstvoeding. 

Anouk komt voor een (prenataal) borstvoedingsconsult bij je thuis. Waar Anouk zich echt in onderscheidt, ten opzichte van haar collega’s, is dat ze volledige zorg biedt. Haar begeleiding houdt niet op na 1 consult. Juist in die periode daarna helpt ze je via WhatsApp om de tips en adviezen ook echt tot een succes te maken met eventueel een aansluitend telefonisch gesprek. Anouk ziet graag iedere moeder haar borstvoedingsdoel behalen. 

Binnenkort hoopt Anouk ook te starten met een borstvoedingswinkel, waar ze kolfconsulten en een borstvoedingscafé wil gaan aanbieden voor (aanstaande) moeders.

Doula 

foto Evelinn

Naast kraamverzorgster in ons team werkt Evelinn van Oijen ook als doula (zwangerschap/bevalcoach). Als doula ondersteunt zij jou tijdens de zwangerschap en bevalling. 

Wat kun je verwachten:
* Kennismakingsgesprek
* 3 bijeenkomsten van 1,5 a 2 uur voorafgaand aan de bevalling
* Hulp bij het schrijven van een geboortewensenplan
* Indien nodig een extra contactmoment rond week 40/41
* Indien gewenst gaat zij mee naar de verloskundige/ gynaecoloog
* 24/7 bereikbaar voor noodzakelijke vragen, zowel telefonisch als per e-mail
* Vanaf week 37 is zij 24/7 bereikbaar, zowel telefonisch als per e-mail
* Continue begeleiding gedurende de bevalling, zowel thuis als in het ziekenhuis
* Tot 6 weken na de bevalling beschikbaar voor begeleiding (Gereduceerde prijs voor extra sessies, zwangerschapscursus en zwangerschapsmassage)

Gedurende de bijeenkomsten voorafgaand aan de bevalling bespreken we jouw wensen en behoeften, helpt zij jou bij het schrijven van een geboortewensplan, biedt zij ondersteuning aan jouw partner, indien van toepassing, en geeft zij praktische tips over houding, het opvangen van weeëen, ademhalingstechnieken etc. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor vrouw én partner. Voor cliënten van Het Maantje is er een korting van 250 euro. Let op Evelinn begeleidt maximaal 2 cliënten per maand om elke cliënt voldoende aandacht te kunnen geven! Omdat Evelinn ook aangesloten is bij de NBvD (de Nederlandse Beroepsvereniging van Doula’s), geven sommige verzekeringen ook nog een extra vergoeding. Check je eigen verzekeraar voor meer info over eventuele vergoedingen. 

Voor meer info en de verschillende pakketten: www.mybirthandbaby.com
Om aan te melden of vragen, mail naar:
Evelinn@mybirthhandbaby.com

Zwangerschapscursus: My Birth and Baby
Evelinn, die zowel doula als kraamverzorgster is, geeft een praktische korte zwangerschapscursus aan huis die je in 1 avond voorbereidt op je bevalling en de eerste dagen daarna. De cursus bevat ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, tips voor tijdens de verschillende bevalfases (incl. houdingen en massage) voor zowel de zwangere als de bevalpartner om te kunnen ondersteunen en hulp bij geboorteplan. Omdat deze cursus privé is, kunnen de onderwerpen aangepast op wat voor jou belangrijk is en is er genoeg tijd om al je vragen te kunnen stellen. Grootste voordeel is dat er samen een datum en tijd bepaald kan worden die voor jou uitkomt en dat je de deur niet uit hoeft. De cursus duurt ongeveer zo’n 2,5 a 3 uur. 
Kosten voor cliënten van Het Maantje zijn 175 euro i.p.v. 225 euro. 
Om een datum af te spreken kun je mailen naar evelinn@mybirthandbaby.com

Mucha Mama Hypnobirthing
Geniet samen met je partner van ontspannen en leerzame oefeningen. Bereid je voor op een mooie en positieve ervaring: de geboorte van je kind. Deze praktische hypnobirthing cursus zit vol voorbereidingstechnieken voor een liefdevolle bevalling. Laat je twijfels of zorgen gaan en leer tools om je sterk, zeker en positief te voelen. Voor cliënten van Het Maantje is er 15% korting op de privé-, groeps- en solocursus (voor alleenstaanden of als de partner niet mee wil). 
Voor meer info over hypnobirthing www.muchamama.nl Voor de kortingscode kun je mailen naar evelinn@muchamama.nl 
* de kortingscode geldt alleen bij de cursus van Evelinn Van Oijen

MediPlus kraamhulpmiddelen

Heb je de juiste middelen nodig tijdens je kraamperiode?

Voor en tijdens de kraamperiode komen hulpmiddelen als bedverhogers (klossen), een ruggesteun, ondersteek, douchekruk of badplank goed van pas.

Deze kraamhulpmiddelen worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Kraamzorg Het Maantje heeft voor jou in MediPlus hulpmiddelen een samenwerkingspartner gevonden. 
Mediplus draagt zorg voor de declaratie bij uw zorgverzekeraar.

De bezorging en het ophalen van bovenstaande kraamhulpmiddelen is gratis. Hoe makkelijk is dit! 

Tijdens de intake zullen wij een en ander aan jou toelichten.

Door deze samenwerking word je ontzorgd. MediPlus neemt ten alle tijden contact met je op en draagt zorg dat de hulpmiddelen bij jou aanwezig zijn.

Zwangerschapsyoga

Tijdens de zwangerschap ben je je vaak extra bewust van je lichaam en gevoelens. In het bijzonder verandert je lichaam onder andere door hormonen. Verder heeft het groeien van je baby in je buik een grote impact. Yogalessen helpen je onder andere bij het vinden van een nieuw evenwicht en het intens beleven van je zwangerschap.

Yogalessen van Angel’s Baby, gegeven door Assal, worden gehouden bij de sportschool van het bekende Westvliet. Assal geeft zowel zwangerschapsyoga als mama-yoga als post-natale yoga. Voor klanten van Kraamzorg Het Maantje is een proefles gratis

Als je daarna een strippenkaart wilt, dan kan je samen met Assal afstemmen welke voordelen jij nog meer krijgt als klant van Het Maantje.

Foto-zwangere-vrouw-Assal-272x182

www.angelsbaby.nl
Westvlietweg 55
Den Haag
assalk@gmail.com