Samenwerking

Samenwerkingen

Kraamzorg Het Maantje staat voor kwaliteit en persoonlijke zorg. Om dit te kunnen bieden, zijn wij met verschillende partijen, die met net zoveel passie werken als wij, samenwerkingsverbanden aangegaan. Kraamzorg Het Zonnetje is hier een hele belangrijke in. Jij kunt hier zeker je voordeel uit halen. Buiten het feit dat we alles onder één dak kunnen aanbieden, geven onze verschillende samenwerkingspartners ook nog een aantrekkelijk financieel voordeel aan jou als klant van Het Maantje. 


A7A50BB7-2C9F-49B9-AD37-DF710604BF29

Verloskundigen

De verloskundige zal je tijdens de zwangerschap, de bevalling, maar ook het kraambed begeleiden. Bij de verloskundige zul je één of meerdere echo’s krijgen om de duur van je zwangerschap te bepalen en bovendien de ontwikkeling van je kindje te controleren.

Wij hebben goede contacten met alle verloskundigen in ons werkgebied

Privélessen Zwangerschapsyoga


Met veel plezier geeft Petra Lemans al meer dan 15 jaar zwangerschapsyoga als voorbereiding op de bevalling. Privélessen geeft zij bij jou thuis tussen week 25 en 35 van je zwangerschap. Yoga brengt lichaam en geest in balans en door het leren van ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen ben je goed voorbereid op de bevalling en geboorte van je kind. Als je hiervoor verzekerd bent kan je de kosten declareren bij je zorgverzekeraar. Tevens is zij een gediplomeerd babymassage docent en leert zij jou graag hoe je je kindje kunt masseren.

Voor informatie:
  www.petralemans.nl              petralemans@ziggo.nl                                                  Tel:06-38 82 49 88


Lactatiekundige

Met Anouk Bolhaar, lactatiekundige IBCLC van mamavitaal borstvoedingscentrum hebben wij een samenwerkingsverband. 

Over Anouk:
De borstvoedingsperiode is een bijzondere periode in het leven van zowel moeder als baby. Meestal gaat het goed, maar soms kan deze periode tegenvallen. Als het geven van borstvoeding niet gaat zoals verwacht, dan kan wat extra hulp en ondersteuning je helpen, zodat borstvoeding geven weer leuk wordt. Als lactatiekundige is Anouk specialist op het gebied van borstvoeding en kan ze je daarbij de juiste begeleiding geven.

Anouk is alweer ruim 7 jaar werkzaam als lactatiekundige. Ze is een moeder van 2 jongens en 1 meisje en op het moment in blijde verwachting van een 4e kindje. Toen haar eerste kindje geboren werd was ze al lactatiekundige. In theorie wist ze alles, maar in de praktijk heeft ze toen nog veel moeten leren.

Als lactatiekundige IBCLC heeft ze ondertussen ontzettend veel ervaring in de begeleiding van mama & baby bij borstvoeding. Dit samen met haar eigen ervaring als moeder van 3 borstvoedingskindjes kan ze zeggen dat ze écht haar roeping heeft gevonden. En dat is andere moeders helpen met het geven van borstvoeding, zodat ook jij vol vertrouwen en met veel plezier je baby borstvoeding kan geven. 

Bij mama Vitaal kan je terecht voor:
* Hulp bij het geven van borstvoeding (een borstvoedingsconsult wordt vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering
* Het maken van een persoonlijk borstvoedingsplan in je zwangerschap (een      prenataal borstvoedingsconsult wordt vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering)
* Het volgen van een cursus over het geven van borstvoeding, zodat jij en je baby voor de beste start kunnen gaan (De borstvoedingscursus vindt online & op verschillende locaties plaats. Kijk voor meer informatie op haar website www.mamavitaal.nl)
* Het huren van een kolf, wanneer je extra ondersteuning nodig hebt bij het op gang brengen van je melkproductie

In overleg met onze kraamverzorgenden is Anouk tijdens jouw kraamweek bereikbaar voor vragen of problemen met de borstvoeding. 

Anouk komt voor een (prenataal) borstvoedingsconsult bij je thuis. Waar Anouk zich echt in onderscheidt, ten opzichte van haar collega’s, is dat ze volledige zorg biedt. Haar begeleiding houdt niet op na 1 consult. Juist in die periode daarna helpt ze je via WhatsApp om de tips en adviezen ook echt tot een succes te maken met eventueel een aansluitend telefonisch gesprek. Anouk ziet graag iedere moeder haar borstvoedingsdoel behalen. 

Binnenkort hoopt Anouk ook te starten met een borstvoedingswinkel, waar ze kolfconsulten en een borstvoedingscafé wil gaan aanbieden voor (aanstaande) moeders.

MediPlus kraamhulpmiddelen

Heb je de juiste middelen nodig tijdens je kraamperiode?

Voor en tijdens de kraamperiode komen hulpmiddelen als bedverhogers (klossen), een ruggesteun, ondersteek, douchekruk of badplank goed van pas.

Deze kraamhulpmiddelen worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Kraamzorg Het Maantje heeft voor jou in MediPlus hulpmiddelen een samenwerkingspartner gevonden. 
Mediplus draagt zorg voor de declaratie bij uw zorgverzekeraar.

De bezorging en het ophalen van bovenstaande kraamhulpmiddelen is gratis. Hoe makkelijk is dit! 

Tijdens de intake zullen wij een en ander aan jou toelichten.

Door deze samenwerking word je ontzorgd. MediPlus neemt ten alle tijden contact met je op en draagt zorg dat de hulpmiddelen bij jou aanwezig zijn.